zondag 23 februari 2014

Toe aan vakantie.

Typisch gevalletje van tijdnood.

Helaas eist school te veel tijd op en heb ik te weinig tijd over om iedere dag te schrijven. Daarnaast is het ook best moeilijk om iedere dag iets interessants te schrijven, want zoveel leuks gebeurd er eventjes niet.

Daarom heb ik besloten niet meer dagelijks iets te posten. Nu had ik het deze week sowieso drukker dan normaal en had ik zaterdag een feest, maar het gaat me gewoon niet meer lukken. Mocht ik iets leuks hebben om te delen dan zal ik dat ook zeker nog doen. Alleen dagelijks iets posten zit er niet meer in. Misschien komt dat later wel weer als ik meer vrije tijd heb. Als ik nieuwe aankopen doe of een product ga reviewen vind je dat natuurlijk hier terug.

donderdag 20 februari 2014

Snack van de week.

Ik zou dit het liefst elke dag eten.

Ik geef het toe, ik ben een enorme vreetbeer en ik hou van snoepen. En dan het liefst chocolade. Nou is Milka al een tijdje mijn favoriet en probeer ik graag de verschillende variaties uit. Zo heb je bijvoorbeeld de confetti variant met smarties, de daim variant met stukjes caramel en de oreo variant met, je raadt het al, oreo's.

Laatst kocht ik een misschien niet zo'n hele speciale variant, maar wel een hele lekkere, de Milka bubbly. Het doet je op het eerste oog waarschijnlijk denken aan een Bros als je de verpakking ziet. Je ziet namelijk van die soort kleine luchtballetjes aan de binnenkant zitten. Die zorgen voor een hele lekkere zachte smaak. Persoonlijk vind ik hem ook lekkerder dan een Bros, omdat ik de smaak van de Milka chocolade gewoon onweerstaanbaar lekker vind.

Wat ik ook erg leuk vind aan de bubbly variant is dat het geen gewone vlakke reep is, maar allemaal balletjes aan elkaar die samen een reep vormen. Het breekt alleen wat moeilijker gelijke stukken af, maar een extra groot stuk is helemaal niet erg. Van mij krijgt deze variant van Milka een dikke 10 en ik denk dat ik hem nog vaak in mijn voorraadkast zal zien.



woensdag 19 februari 2014

Een doodnormale woensdag.

Een woensdag uit duizenden die eigenlijk weer niet zo speciaal was.

Je hebt van die standaard dagen waar je eigenlijk altijd wel tegenop kijkt en bij mij is dat de woensdag. Waarom? Omdat je dan pas halverwege de week bent en die dag echt voorbij lijkt te kruipen. Daarbovenop is woensdag de dag dat er de meeste problemen zijn met de trein die ik altijd moet hebben.

Zoals gewoonlijk ging om 06:30 de wekker en zat ik een uurtje later alweer op mijn fiets op weg naar het station. Voor het eerst had mijn trein geen super erge vertraging en haalde ik netjes mijn overstap. (Wat echt een wonder is, want op woensdag zijn er ALTIJD problemen met de trein.) Eenmaal op school aangekomen gingen de 3,5 uur Photoshop les in en kon het feest beginnen. Het  is niet dat ik het vreselijk vind, maar ik besteed liever mijn tijd aan andere dingen. Omdat ik de vorige les al eerder klaar was en al aan de opdracht van deze week was begonnen mocht ik eerder uit de les. Correctie, ik stond om 10:00 al buiten met Bram om de fiets te pakken richting de stad.

Na een fietstocht van zo'n 10 minuutjes stonden we al te springen voor de Primark. Het is een soort ritueel geworden om daar heen te gaan, maar helaas kwamen we met lege handen terug. De reden: ik had nog maar 25 euro op mijn rekening omdat ik gister een jas had besteld. Het volgende uitstapje ging naar de H&M en daarna was de lange winkelstraat aan de beurt, maar weer zonder succes. Op het eind zijn we nog een lekker broodje wezen eten bij de Bakker Bart en gingen na een klein rondje Albert Heijn weer terug naar de fietsenstalling. 

Zo viel de ochtend Photoshop uiteindelijk best wel mee en was het na de middag pauze tijd voor 3,5 uur Creativity Een leuk vak, maar soms best lastig. De tijd ging snel en het was zeker geen verkeerde les, maar ik was blij toen ik weer in de trein richting huis zat. Na twee keer in slaap gevallen te zijn in de trein was ik weer bijna thuis. Het avondeten was niet speciaal, de avond zelf ook niet. Niet veel gebeurd en niets gedaan, behalve op mijn been toekomstige tatoeages getekend te hebben die er vervolgens in de douche moeilijk vanaf gingen. 

En nu, nu zit ik dit te typen onder het genot van een kopje Vanille Caramel thee. (Dat is mijn nieuwe favoriete thee trouwens.) Maar ik denk dat het weer tijd is om onder de wol te kruipen. Deze dag is nu wel lang genoeg geweest en morgenvroeg gaat de wekker weer voor een lange dag school. 


Ps. Toen ik terug kwam op school was net mijn salaris gestort. Even balen, want als het 
er eerder op stond had ik nog iets kunnen kopen in de stad. Maar heel misschien is het ook wel beter zo, anders had ik nu alles al weer uitgegeven..

dinsdag 18 februari 2014

Filmpje van de dag.

Dit filmpje zal voor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een favoriet filmpje dat je leuk vindt om te kijken. Al is het maar de clip van een liedje. Het maakt niet precies uit wat er nou zo speciaal aan is, want voor jou is het een mooi filmpje. En vandaag deel ik mijn favoriete filmpje met jullie.

Het filmpje gaat over Jesse en Sam. Om hun situatie een beetje te begrijpen en hen te leren kennen moet je eerst dit filmpje kijken. Daarna zul je het tweede filmpje, mijn favoriete filmpje, beter begrijpen.



Nu je weet wat hun situatie is en wie ze zijn kan ik jullie het andere filmpje laten zien waar ze elkaar gaan ontmoeten. Ik weet eigenlijk niet hoe ik ooit bij dit filmpje terecht ben gekomen, maar ik vond het meteen zo lief en heb hem ontzettend vaak gekeken. Het geeft mij gewoon een heel gelukkig en liefdevol gevoel als ik naar hen samen kijk en daarom zal dit filmpje altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.



Jesse en Sam zijn nog steeds samen en ze zijn inmiddels ook verloofd. (Of ze in de tussen tijd al getrouwd zijn weet ik niet.) Dit was dus mijn favoriete filmpje en dat zal voorlopig nog wel zo blijven denk ik. Wat is jullie favoriete filmpje en waarom? Reacties zijn welkom, ik ben benieuwd naar jullie verhalen en filmpjes.

maandag 17 februari 2014

Tekening 'Homeward'

De eerste tekening van het jaar.

Omdat ik had gezegd dat ik ook mijn tekeningen wilde delen, doe ik dat bij deze. Deze heb ik vandaag gemaakt.

Ik ben dus weer aan het tekenen geslagen en ondanks dat hij nog niet af is wilde ik hem alvast laten zien. De schaduwen moeten nog wat sterker/donkerder en het touw is nog niet af, maar ondanks dat ben ik er al heel blij mee. Als hij af is zal ik dit bericht updaten en de nieuwste versie erop zetten. Hou dit bericht dus goed in de gaten als je benieuwd bent naar het eindresultaat!

(Sorry van die wazige vlek onderin)

zondag 16 februari 2014

Tie dye nail art tutorial.

Het was toch moeilijker dan ik dacht.

Ik heb geprobeerd om stap voor stap te laten zien hoe je tie die nagels maakt, maar helaas. Het was ook mijn eerste keer en het is niet echt gelukt.


Wat heb je nodig?

• Rol plakband

• Basecoat, topcoat en verschillende kleurtjes

• Bakje water en een sateprikker

Wat moet je doen?
Stap 1.

Doe een basecoat op. Zo bescherm je je nagels.

Stap 2.

Plak de plakband rondom je nagels zodat je vingers straks zo min mogelijk onder zitten.

Stap 3.

Doe de kloddertjes nagellak in het bakje water. (Het was de bedoeling dat het allemaal kringetjes in elkaar moesten zijn. Hier ging het dus al fout.)

Stap 4.

Meng de kleurtjes door elkaar met een sateprikker.

Stap 5.

Dippen maar! Je moet de kleurtjes voor iedere nagel opnieuw in het water doen.

Stap 6.

Wachten tot je nagels droog zijn en dan de plakband eraf halen.


Ik beloof dat er binnenkort een betere tutorial komt, want dit was helaas een beetje verkeerd uitgepakt. Ik had hem er toch maar opgezet omdat je van je fouten moet leren en misschien zijn er mensen die het resultaat wel leuk vinden. Ik had er nog geen topcoat over gedaan, omdat ik het er meteen weer heb afgehaald.

zaterdag 15 februari 2014

Taart, tompoezen en bloemenkransjes.

'Hoe ik Valentijnsdag en de dag erna heb doorgebracht.'

Ik had natuurlijk al verteld dat ik gister uit eten zou gaan, maar ik had natuurlijk nog veel meer gedaan gister. En ook vandaag heb ik niet stil gezeten. Ik heb weer fijn gewinkeld en gister erg lekker gegeten bij de Griek. 

Op vrijdag ging ik zoals gewoonlijk 's ochtends naar school tot 12:30 waarna ik op het station werd opgehaald om nog even de stad in te gaan. Mijn moeder ging een prijs ophalen en daarna wilde ik nog eventjes de Vero Moda in om wat rond te kijken. Ik was eigenlijk niet van plan om iets te kopen, maar kwam terecht bij een leuke spijkerbroek. Toen ik naar de pashokjes liep zag ik in mijn ooghoek ook nog eens een leuke trui liggen die ik ook maar meenam om te passen.

Zoals gewoonlijk paste de broek niet, want met mijn benen is het moeilijk om een broek te vinden die lang genoeg is. Na honderd broeken gepast te hebben had ik dan eindelijk een broek gevonden die goed genoeg was. Hij was niet heel lang, maar als ik de broekspijpen oprolde was hij perfect. De trui had ik uiteindelijk van mijn vader gekregen dus ik was weer goed geslaagd.

Na 's avonds lekker uit eten te zijn geweest ben ik de volgende middag rond 13:00 weer richting huis gegaan om een uur later naar de stad te gaan met mijn zus. We hadden lekker wat warme chocolademelk gedronken met een stuk taart erbij. Daarna gingen we nog wat rondlopen door de stad waar ik uiteindelijk een leuk bloemenkransje vond. (Ik had hem niet gekocht, maar ben van plan om hem toch nog te halen.) Eenmaal bij mijn zussen thuis zijn we nog met z'n drieën door de Action gelopen om nog wat leuke dingetjes te kopen voor de verjaardag van mijn oudste zus(je) binnenkort.

Een paar potjes Mario Kart, hamburgers en krokante frietaardappeltjes verder hadden we nog een film gekeken. Toen deze was afgelopen werd ik naar huis gebracht en sindsdien lig ik thuis op de bank onder een warm dekentje met een tompoes op schoot. Al met al een zeer geslaagd weekend en morgen nog een lekker dagje vrij. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn heb ik een lijstje gemaakt met de prijzen en winkels van mijn outfits. De jas heb ik twee jaar terug gekocht dus ik denk niet dat hij nog te verkrijgen is en mijn AllStars heb ik ook al lang, maar die kun je na een beetje goed zoeken ergens vast wel vinden.

Eerste foto:
Trui - Vero Moda 
€19,95
Broek - Vero Moda 
€39,95
Schoenen (AllStars) - ? €69,95

Tweede foto:
Jas - Shoeby €70-100
Broek - Vero Moda 
€39,95
Schoenen (AllStars) - ?  
€69,95
Sjaal - Zelf gemaakt door mama
Bloemenkransje - Lady Sting 
€5,95






vrijdag 14 februari 2014

Valentijnsdag.

'Wie heeft dit jaar weer de meeste rozen gekregen?'

Tot mijn grote spijt vandaag geen lang of speciaal bericht. Het is namelijk Valentijnsdag en dat moet gevierd worden.

Dit jaar ben ik niet alleen met Valentijnsdag en ga ik zo lekker uiteten bij de Griek met Nick. Dit is het eerste jaar dat ik het echt 'vier'. Al is het niet meer zo lang Valentijnsdag, wat gaan jullie nog doen? Of wat hebben jullie vandaag gedaan? Veel rozen gekregen, een kaart of een beertje misschien? Ik ben benieuwd naar de leukste Valentijns verhalen. Dus als je ooit een hele leuke of aparte Valentijnsdag hebt gehad, laat het hieronder dan weten.

Voor nu zeg ik alvast gedag, want ik ga zo lekker genieten van een etentje. Mocht je alleen zijn deze avond, treur dan niet. Spreek iets leuks af met vrienden of vriendinnen. Mochten die geen tijd hebben kijk dan je lievelingsfilm met lekker veel snacks erbij. Tot slot heb ik anders nog een leuk plaatje als troost!



donderdag 13 februari 2014

Tattoo Tips.

Hoe mijn tattoo verslaving zich uitbreidde. 

Ik kan me niet meer precies herinneren wanneer mijn interesse voor tatoeages is begonnen, maar volgens mij was dat rond een jaar of 11 toen ik LA ink op tv ontdekte. Mijn vader en mijn moeder hadden zelf ook een tatoeage dus het was niets nieuws voor mij.

Elke avond dat LA ink op tv was, zat ik aan de buis gekluisterd. Steeds opnieuw kwamen de mooiste ontwerpen voorbij. Ik ging naar de middelbare school en begon me steeds meer te interesseren in tatoeages. Behalve LA ink zocht ik nu ook zelf op internet naar ontwerpen. Ik vond de tatoeages met een verhaal of betekenis erachter het mooist en wilde er zelf ook een met een verhaal. 


Voor mijn 15e verjaardag mocht ik dan na lang smeken mijn eerste tatoeage. Het was een week voor mijn verjaardag toen ik de shop binnenstapte. Ik wilde graag een klein ankertje op mijn pols van ongeveer 2 cm. Ik had gekozen voor een anker, want een anker staat voor hoop en omdat ik in die tijd veel gepest werd wilde ik een soort hou vast om niet op te geven. 

Het zetten duurde nog geen 5 minuten en ik vond het meer kietelen dan echt pijn doen. Op een schaal van 1 tot 10 vond ik het qua pijn een 3. Na hem twee weken lang ingesmeerd te hebben was hij zo goed als genezen. Ik heb er bijna geen last van gehad. Alleen na een paar dagen, wat gelukkig niet raar was en altijd gebeurd omdat het dan aan het genezen is, begon hij te jeuken. 

Een maand en twee weken geleden is mijn tweede tatoeage gezet. Weer had ik gekozen voor een tatoeage met een verhaal. Op internet had ik wat rond gekeken naar ideeën en ik kwam op een prachtig ontwerp uit. Het was alleen niet 100% mijn ding. Ik heb toen de tatoeage nagetekend en de delen die ik niet mooi vond veranderd zodat ik helemaal tevreden was. Het was zo toch ook meer van mijzelf dan dat ik er zomaar eentje van iemand over zou nemen. Het zetten van deze tatoeage was veel langer dan de vorige keer, zo'n 3,5 uur. Ook vond ik het veel pijnlijker dan op mijn pols. Op een schaal van 1 tot 10 vond ik dit wel een 6 of 7. Vooral op het eind begon het echt pijn te doen, in het begin is het meer irritatie.

Opnieuw moest ook deze tatoeage ingesmeerd worden met de speciale zalf die je meekrijgt of zelf bij de drogist koopt. Ik had hiervoor Bepanthen zalf gehaald, wat mij ook werd aanbevolen. De eerste twee dagen voelde mijn bovenbeen aan als een grote blauwe plek en net als de vorige keer begon het na een paar dagen erg te jeuken. Een paar weken later ben ik terug gegaan om nog wat kleine lijntjes bij te laten werken en nu is hij helemaal perfect. Ik ben er ontzettend blij mee en ik vind hem ook echt bij mij passen. 


De betekenis: Weer een anker dat nog steeds staat voor hoop. Een wiel waar ik zelf achter sta om mijn eigen leven te sturen. Ik bepaal welke kant ik op wil met mijn leven en ben er ook zelf verantwoordelijk voor als het fout gaat. De vogels staan voor vrijheid, om te gaan en te staan waar ik wil. Het touw dat door de hele tatoeage heenloopt houdt eigenlijk alles bij elkaar. 

Ik sta volledig achter mijn keuzes en ik heb er zeker geen spijt van. Ik weet dat ik nog jong ben, maar dit is wat mij gelukkig maakt. Er staan zeker nog meer tattoo's op de planning, maar die zullen even moeten wachten. Het kost namelijk veel geld en ik wil dat ze stuk voor stuk speciaal zijn.

woensdag 12 februari 2014

School opdracht over onzekerheid.

'Wat is voor jou onzekerheid?'

Dat is de vraag die ons gesteld werd op school. We moesten onderzoek doen naar onzekerheid. Wat het nu precies voor ons inhield, maar ook wat het voor anderen kan betekenen. Met wat woordwebben ben ik begonnen met het maken van schetsen. Want wat wilde ik nu precies laten zien? 

Mijn eerste idee/schets vond ik meteen de beste. Ik wilde iemand laten zien die zich door onzekerheid heel eenzaam voelt. En zich vooral in grote groepen mensen het liefst zou verstoppen. Met Photoshop ben ik wat aan de gang gegaan om het beeld te creëren wat bij mijn idee paste. Het is nog steeds een soort prototype en ik ben er ook nog helemaal niet tevreden over. (Misschien komt dat ook wel een beetje door mijn onzekerheid.) 

Omdat ik vandaag toch iets met jullie wilde delen is het uiteindelijk deze opdracht geworden. Ik ben nu ook best wel benieuwd naar waar jullie precies aan denken bij onzekerheid. Mocht je het leuk vinden laat dan een reactie achter met waar jij aan denkt bij onzekerheid. Wees niet bang, niets is fout of raar.


dinsdag 11 februari 2014

Review ''Mane 'N Tail Paardenshampoo''

''Paardenshampoo, ga je daar dan ook van hinniken?''

Een tijdje geleden vertelde een meisje van school mij dat ze zoiets geweldigs had uitgeprobeerd. Het was een shampoo die je haar heel goed verzorgde en waarvan het uiteindelijk ook sneller zou gaan groeien. Ik dacht dat dat onmogelijk was, maar toen ik haar haar zag dacht ik 'He het werkt echt!'.

Al vanaf mijn 12e verf ik mijn haar. Toen der tijd zwart met rood, maar nu heb ik zowat alle kleuren wel gehad. Mijn haar is niet meer in zo'n goede staat als vroeger en ik begon het verven een beetje zat te worden. Nadat het een tijdje terug helemaal mis was gegaan en het acuut donker geverfd moest worden besloot ik het uit te laten groeien. Niemand heeft hier natuurlijk het geduld voor en ik al helemaal niet, want ik ben heel erg ongeduldig met dat soort dingen. 

Na flink wat op internet gezocht te hebben kwam ik op verschillende producten uit die je haarverf eruit zouden moeten spoelen. Helaas zou dit in mijn geval niet werken omdat ik ooit mijn haar gebleekt heb en dan zou het oranje worden i.p.v. mijn oorspronkelijke haarkleur. Nadat dat plan helemaal van de baan was kwam dat meisje van school met het verhaal over de zogenaamde paardenshampoo. 

Opnieuw startte ik een zoektocht op internet, maar dit keer naar de paardenshampoo. Ik moest het merk Mane 'N Tail hebben. (Volgens mij is dit ook het enige merk paardenshampoo dat je kunt bestellen.) Paarden hebben, zoals je misschien al wist, vrij dik en stroef haar. De shampoo die werd gebruikt om zelfs paardenhaar mooi en glanzend te maken is er nu dus ook in menselijke variant, maar het idee blijft hetzelfde. Je haar moet er mooi en glanzend van worden. 

Binnen twee dagen kwam mijn pakketje aan. (Ik had de shampoo 'Deep Moisturizing', de conditioner 'Gentle Replenishing' en het haarmasker 'Herbal-Gro' besteld.) De shampoo vond ik lijken op blauwe tandpasta, desondanks rook hij heel lekker. De conditioner leek op een soort verdikte melk en rook een beetje naar rijst, niet heel lekker maar ook niet echt vies. Het haarmasker zag er raar groen uit met stipjes erin. Hij rook naar een soort vanille geurkaars en voelde vrij dik en vettig aan.

De shampoo en conditioner gebruik je net zoals je normaal doet. (De conditioner laat je 1 tot 2 minuutjes intrekken voor je het uitspoelt.) Het masker werkt iets anders dan normaal. Ik vond het lekker ruiken dus had flink wat in mijn punten gesmeerd toen mijn haar nog nat was. De volgende ochtend was een drama. Ik was iets te enthousiast geweest en mijn hele haar glom en was enorm vettig. Met mijn haar in een vlecht, ver weg gestopt in mijn sjaal ben ik uiteindelijk de dag doorgekomen. Eenmaal thuis had ik het er meteen uitgespoeld.

Al met al vind ik de shampoo en conditioner super producten. Je haar ziet er meteen gezonder uit en het glanst mooi. Het haarmasker geeft je haarpunten ook een frissere uitstraling, zolang je er niet te veel insmeert tenminste. Of mijn haar er sneller van is gaan groeien weet ik nog niet. Zo lang heb ik het namelijk nog niet, maar zodra ik antwoord heb op die vraag vind je het natuurlijk terug op mijn blog!


Hierbij nog een foto van de drie producten die ik besteld had via www.divine-beauty.com

maandag 10 februari 2014

Thee, appelflapjes en een pijnlijke teen.

Hoe het bloggen begon te kriebelen.

Voor Sinterklaas had ik een blad cadeau gekregen waardoor ik een tijdschrift mocht uitzoeken dat ik dan vervolgens een paar keer zou ontvangen. Ik had voor de Fashionista gekozen, omdat ik deze afgelopen zomer had meegenomen op vakantie en hem nog wel eens wilde doorbladeren. Opnieuw was ik er weg van en besloot ook het Blogazine aan te schaffen.

Bloggen heb ik altijd al interessant gevonden evenals mode, make-up, fotografie, schrijven en tekenen. Ik ben nu 17 jaar en zit op een vrij creatieve opleiding waar ik het redelijk naar mijn zin heb. Toch wil ik meer, want ik heb het gevoel dat ik me niet genoeg kan uiten in mijn opleiding. Nu ik twee dagen thuis zit vanwege een nare ingreep aan mijn teen bij de dokter, heb ik besloten dan eindelijk een blog te starten. Beginnend met wat thee, appelflapjes en een pijnlijke teen.

Aangezien mijn interesses heel breed zijn wil ik ook breed zijn in het bloggen. Zo kun je 'Outfits of the day' verwachten, maar ook reviews van bepaalde (make-up) producten, tekeningen of foto's die ik gemaakt heb en graag met jullie wil delen. Natuurlijk zal ik ook mijn favoriete muziek, kleding, boeken en eten delen. Gewoon omdat het leuk is en het veel verteld over een persoon. 

Mijn doel is om dagelijks iets te posten en mensen te inspireren of te helpen met het kiezen van bepaalde producten. Niemand houdt namelijk van een miskoop en waarschijnlijk ben ik niet de enige die graag reviews van anderen leest voordat je iets nieuws aanschaft. (Mochten jullie ideeën hebben voor bepaalde producten waarvan jullie een review willen zien dan zijn deze altijd welkom.)

Voor vandaag is dit denk ik wel genoeg. Morgen meer informatie en misschien wel een eerste review.
 Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin gekregen in dit nieuwe blog avontuur en jullie hopelijk ook. Hierbij nog een plaatje van mijn eerste Fashionista.